Net als vorig jaar gaat de Avond4daagse door het coronavirus niet door. Maar wandelaars kunnen toch meedoen door vanuit huis verschillende routes te lopen van 2,5, 5 of 10 kilometer. Dat kan met de app die de Koninklijke Wandel Bond Nederland heeft ontwikkeld. Je mag zelf bepalen wanneer je wilt lopen.

Vorig jaar liepen ongeveer 60.000 kinderen de Avond4daagse vanuit huis mee. De app is niet alleen bedoeld voor kinderen, ook ouderen kunnen meedoen. Onderweg zijn er allerlei opdrachten. Inschrijven voor de Avond4daagse kan met ingang van vandaag op  http://op www.avondvierdaagse-eelde-paterswolde.nl.Deelnemers krijgen dan de app toegestuurd, waarmee ze tot 30 juni dagelijks uit drie verschillende routes kunnen kiezen.   De startdatum bepaalt de deelnemer zelf, net als het tijdstip en de dag van de wandeling. Met gps-tracking wordt gecontroleerd of de wandelaars hun afstand ook echt lopen. Wanneer je de vier dagen binnen twee weken loopt krijg je een medaille thuisbezorgd.