Komende zaterdag staat de kerkelijke gemeente centraal in de uitzending van KRO-NCRV, ´Petrus in het land´. Het is de zesde aflevering in een nieuwe serie over kerken van Nederland. Het programma volgde afgelopen week een paar gemeenteleden in hun activiteiten rond het 40dagentijdproject ´Voetspoor van Liefde´.  

Vorige week dinsdag werden hier fragmenten van gemaakt en vandaag waren de programmamakers opnieuw in Eelde. Er werden opnames gemaakt in de kerk, waarbij onder andere ds. Kaj van der Plas in beeld kwam. Hij schreef een meditatie, speciaal voor het programma. Naast het interieur werden ook beelden gemaakt aan de buitenkant. De programmamakers waren vol lof over de mooie kerk en hun activiteiten.

Komende zaterdag is de uitzending op NPO2. Het programma begint om 17.10 uur en duurt twintig minuten.