De VVD is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezing. Ook in Drenthe kreeg de partij van premier Rutte de meeste stemmen. Met uitzondering van Emmen, waar de PVV won.

VVD kreeg in heel Drenthe 20,5 procent van de stemmen, dat is ruim een procent meer dan vier jaar geleden. Nummer twee, D66, kreeg 12,6 procent, een stijging van 2,4 procent. De PVV behaalde 12,4 procent, dat is een half procent minder stemmen dan in 2017.  De grootste stijger binnen de provincie is het Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet kreeg 5,5 procent van de stemmen. 3,7 procent meer dan in 2017.
In totaal brachten 80,5 procent van de stemgerechtigden in onze provincie zijn of haar stem uit. In 2017 lag dat percentage met 82,4 iets hoger. In de gemeente Aa en Hunze was de opkomst het hoogst: 86,5 procent.