Iedere ondernemer wil weer het normale werk kunnen doen. Velen hebben hun zorgen kenbaar gemaakt. Sportscholen hielden zich tot nu toe redelijk gedeisd. Grootheden uit de vechtsportwereld kwamen onlangs bijeen in Den Haag om te demonstreren en hielden een heus gevecht. Het ludieke gevecht tegen politici is bedoeld om een signaal af te geven. Vijfvoudig wereldkampioen kickboksen Sem Schilt uit Zuidlaren was er ook bij.

Het werd volgens Schilt tijd om een geluid te laten horen. “Anders word je vergeten en sta je achteraan. We wilden even laten zien dat we er ook nog zijn.”, zegt Schilt die al jaren in hartje Zuidlaren zijn eigen Fight Game Academy heeft. De vechtactie is letterlijk wel aangekomen, Sem Schilt is nog niet optimistisch. “Er wordt wel naar ons geluisterd, maar er verandert niets”, laat Semmy Schilt een week na het gevecht weten. “Wanneer we ons allemaal aan de regels houden kunnen de sportscholen gewoon open.” De Zuidlaarder snapt dat er zorgen zijn om de veel besmettelijker Britse variant. “Maar je kunt niet verkopen dat 26-jarigen wel mogen sporten en personen van 27 jaar niet. Dat is gewoon leeftijdsdiscriminatie.”  Sem Schilt vreest dat het als het lang duurt dat sportscholen het niet redden. “Wij hebben het geluk van leden die geduld hebben; ze hebben niet massaal opgezegd. Maar het moet niet veel langer duren, dan gaan er wel mensen stoppen.” De sportschool in Zuidlaren zoekt alternatieve mogelijkheden. Zoals een minicursus voor vier personen, een duotraining (voor lieden uit een gezin) en ouderkindtrainen. “Want we moeten ons ook richten op nieuwe leden.”