Verschillende politieke partijen willen dat er in de gemeente meer straten vernoemd worden naar vrouwen. GroenLinks, D66, PvdA, en Gemeentebelangen zijn daar voorstander van en dienen daarover een motie in.

Volgens de partijen zijn er in de hele gemeente vijf straten vernoemd naar vrouwen, tegenover 37 mannelijke straten. Van de vijf bevinden zich de meeste vrouwelijke straatnamen in nieuwbouwwijk Ter Borch. Miguel Ririhena van Groen Links vindt dat er nog steeds sprake van een ongelijkwaardige positie van vrouwen. Door meer straten naar vrouwen te vernoemen wordt deze positie verstevigd, is de mening van Ririhena. De politici willen dat er meer gekeken wordt naar vrouwen die een belangrijke rol hebben gespeeld in Nederland en specifiek gemeente Tynaarlo. De motie wordt vanavond behandeld.