Komende woensdag zijn er Tweede Kamerverkiezingen. In verband met de corona kunnen kwetsbare mensen ook vandaag en morgen stemmen. Dit om de massa meer te verspreiden. Vanmorgen zijn de de drie daarvoor aangewezen stembureaus open gegaan.

In Eelde kan er gestemd worden in sporthal Groote Veen. Bij de ingang hangt de waslijst aan deelnemende partijen. “Of het moeilijk was? Heel moeilijk, met een rood potlood stemmen”, zeggen twee vrouwen op cynische toon. Op dat moment was het niet druk. Even later vormt zich binnen toch een rij. Alles is coronabestendig gemaakt. Een ouder paar komt de andere kant van de sporthal uit. Ook zij vonden het niet moeilijk om een keuze te maken. “We wisten een paar dagen geleden al waar we op zouden stemmen.”  Morgen kan er door de kwetsbare groep mensen ook gestemd worden in Zuidlaren, Vries en Eelde. Woensdag zijn 25 locaties geopend. De stemlocaties zijn geopend tot 21.00 uur.