Stichting Zwembaden Gemeente Tynaarlo streeft ernaar om het openluchtbad De Leemdobben van Vries per maandag 8 maart te openen voor banen zwemmen. Er moet nog een slag om de arm gehouden worden of het haalbaar is de watertemperatuur op minimaal 20 graden te krijgen. Lemferdinge gaat nog niet open.

Aanleiding zijn de positieve ervaringen in het Mirandabad te Amsterdam en meerdere openluchtbaden die de afgelopen periode zijn geopend. Na overleg met de veiligheidsregio Drenthe en de gemeente Tynaarlo heeft de stichting toestemming gekregen om het openluchtbad te mogen openen. Of 8 maart daadwerkelijk haalbaar is zal gedurende de komende week moeten blijken en voor de meest actuele informatie wordt verwezen naar de website www.zwembadentynaarlo.nl. Wanneer het bad definitief de deuren opent voor banen zwemmen zal dit op deze site vermeld worden en kan men online reserveren en betalen (€5,00 p.p.)., wat verplicht zal zijn. Er zullen per tijdsblok maximaal 16 zwemmers worden toegelaten, verkleden moet in de openlucht en er zijn ook geen mogelijkheden om te douchen. De stichting zwembaden gemeente Tynaarlo, die naast De Leemdobben ook het openluchtbad Lemferdinge te Paterswolde en het overdekte bad Aqualaren te Zuidlaren exploiteert, is blij dat ze de mogelijkheid kunnen bieden om te komen zwemmen in Vries. Lemferdinge is installatietechnisch op dit moment nog niet mogelijk. De beide openluchtbaden zijn gasloos en maken gebruik van warmtepompen en zonnecollectoren om het water te kunnen verwarmen. Dit is een unieke situatie in Nederland en daarom niet goed in te schatten hoe lang het duurt voordat het water op een aanvaardbare temperatuur zal zijn. Er blijkt door de geringe mogelijkheden van sporten en bewegen veel vraag te zijn om ondanks de wat lagere temperaturen en Covid beperkingen te willen zwemmen.  Het personeel is druk bezig geweest om alle voorbereidingen te treffen en als het weer wat mee gaat werken is het streven om op maandag 8 maart zwembad De Leemdobben daadwerkelijk te openen.