KLM Flight Academy hervat komende woensdag de vlieglessen. Door de coronamaatregelen was het lange tijd niet mogelijk om te vliegen, waardoor de leerlingen een achterstand op hebben gelopen.

Om de achterstand snel in te halen, wordt er vanaf volgende week actief gevlogen. Op dit moment zitten er zo’n veertig leerlingen in de praktijkfase van de opleiding. De toestellen vliegen voornamelijk over de provincies Drenthe en Groningen. Ook zal er in de avonduren gevlogen worden. Het is voor de leerlingen belangrijk om weer te vliegen. Dit om een grotere achterstand te voorkomen en de dreiging van een wachtlijst van nieuwe leerlingen. Door de corona wordt er veel minder gevlogen, toch is er animo van studenten om zich aan te melden voor de opleiding. Ze krijgen financiële garantie mochten ze geen baan vinden. KLM Flight Academy verwacht echter dat de luchtvaart wel weer gaat aantrekken.

.