Kent U het? De aanbieders van Tv-kanalen, waarvan de belangrijkste Ziggo en KPN zijn? En, als U klant bij KPN bent, U constant telefoon van Ziggo ontvangt met allerlei leuke aanbiedingen om over te stappen, andersom idem dito?

Wat verlang ik dan af en toe nog terug naar de tijd dat we maar twee netten hadden, met op de woensdag- en zaterdagmiddag een kindermatinee met Ome Willem, Kunt U me de weg naar Hamelen vertellen, Ren je Rot en Stuif es in? Veel meer was er niet te kiezen, de andere middagen zat je naar een testbeeld te kijken, had je een kleuren-tv, dan kon je deze met dit beeld inregelen, bij de plaatselijke witgoedleverancier stonden de Tv’s keurig op rij uitgestald, met op elke beeldbuis datzelfde testbeeld, van video of YouTube had nog niemand gehoord, laat staan van het ‘on demand’ terugkijken, een TV met teletekst, dat was al een hele noviteit!

Tegenwoordig komen bij ons de zenders via Ziggo binnen, verscheidene zenders vanuit allerlei landen, waarbij ik (waargebeurde) documentaires weer veel mooier vind dan die programma’s waarbij allerlei BN-ers pogen nog belangrijker te zijn dan de lieden die aan de talentenjachten meedoen, draaiend op stoelen, voorzien van lichteffecten, ik vind het te druk… Dan geef mij de playbackshow maar terug met Barry Stevens en plaatsgenoot Jacques d’Ancona in de jury, maar dat zal de generatiekloof zijn.
Toch hadden wij de afgelopen week een probleem, onze TV-kast gaf de geest… Hij werd te warm… En dit terwijl ik niet eens een videoclip van Vanessa afspeelde, ook zo’n dame uit vroeger tijden waarbij ik in mijn prille puberjaren meer aandacht had voor bepaalde lichaamsdelen dan de vocale kwaliteiten van deze dame.
‘Fan Problem’ stond in het scherm in plaats van de nu heersende wintertijd, de helpdesk maar eens geraadpleegd. Welke mij geruststelde: Die kast is eigenlijk overbodig meneer Stoffers, U kunt ook kijken via telefoon, tablet of computer.
‘Wat doe ik dan nog met zo’n kast’, zo informeerde ik nieuwsgierig. De andere kant van de virtuele balie, stagiair waarschijnlijk, bemerkte meteen zijn fout: Zo’n kast was sneller en gemakkelijker in het gebruik, bovendien was er ook net op dit moment een leuke aanbieding, zo klonk het opgetogen!
Vanzelf, na een aantal jaren trouwe dienst was nét op het moment dat in huize Stoffers de zenderkast het begeeft bij Ziggo een leuke aanbieding. Een splinternieuwe kast, voorzien van allerlei opneem- en terugkijkfunctie ’s
‘Dezelfde voorwaarden?’, zo informeerde ik. Dat bleek natuurlijk het bekende addertje, waarvan die telecomaanbieders, en ze zijn allemaal hetzelfde, er wel een heel terrarium hebben rondlopen in hun burelen, neen, er zaten wel wat andere tarieven aan vast, zo werd mij meegedeeld.
Voor niks gaat immers de zon op, zo werd mij verteld.
Maar vorige week sneeuwde het nog, zo probeerde ik nog. Echter, aan het eind van het gesprek was ik een kastje rijker, én een tientje per maand armer, en dit voor een bepaalde periode.
Dit terwijl ik vaker achter m’n laptopje op het internet zit te surfen of een stukje zit te schrijven, toch moet je ook met je tijd meegaan, wordt alles duurder en is Ziggo als hondenpoep op het trottoir: Ik ben er weer eens ingetrapt…