Bij een wandeling door het Friescheveen ontdekte Inge Biesbroek tot haar verbazing een grote verzameling afval.

“Ik wandel daar wel vaker en heb het niet eerder gezien, maar het ziet er niet uit alsof het er nog maar pas ligt. Er liggen half vergane emaillen emmers tussen bijvoorbeeld. Ik begrijp het niet. Is het onder de sneeuw vandaan gekomen? Weet iedereen dit en ben ik de enige die er nog van opkijkt? En hoe is het daar gekomen, want die plek is niet echt makkelijk te bereiken.”
Inge heeft melding gedaan bij de gemeente, maar daar nog niks op gehoord. “Ik wacht het even af. Het is echt te veel om zelf te gaan opruimen, dan moet je een paar zaterdagen met een ploeg aan het werk gaan en er een happening van maken. Er zijn wel mensen bij geweest, want er zijn ook ketels in de bomen opgehangen. Maar eigenlijk ligt het gewoon te vergaan in de natuur, dus er moet zeker iets aan gebeuren.”
Is er iemand die een idee heeft hoe er zoveel afval links langs het voetpad, voorbij de vogeluitkijkpost richting het dijkje terecht is gekomen en hoe lang het er al ligt?