Kapperszaken uit het hele land hielden vanavond een ludieke actie als protest tegen de voortdurende sluiting. Ze willen aandacht voor de branche, die in zwaar weer verkeert. De nood is zo hoog dat als de zaken niet snel weer opengaan, dan gaat het licht definitief uit. De actie heet dan ook #lichtvoordathetuitgaat.

Ook kapperszaken uit Eelde-Paterswolde deden mee aan de actie. De zaken deden van zes tot acht uur het licht aan. Jan Arends van Arends Coiffeurs staat vierkant achter de actie. “We zijn al bijna drie maanden dicht, terwijl kapperszaken in Duitsland wel weer open zijn.” Daarnaast vinden kappers het raar dat een fysiotherapeut wel mag werken. Voor veel kappers wordt het financieel steeds moeilijker; de bodem is in zicht. Arends: “Elke aandacht hierover is meegenomen en dat geldt ook voor mijn collega’s”. De kapperszaken zijn volledig coronabestendig gemaakt. “Alles gaat op afspraak, er is ruimte genoeg in de zaak. We houden ons aan alle maatregelen.” Om daarmee aan te geven dat het veilig is en de kans op besmettingen nihil. De kappers willen niets liever dan weer aan het werk.