Op het Hoornsemeer is vanavond een schaatser aangetroffen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Met man en macht werd gezocht naar de persoon op het ijs. De zoektocht heeft niets opgeleverd. De actie is voorlopig gestaakt. 

De politie kreeg rond zes uur verschillende meldingen van mensen die een schaatser hadden gezien op het bevroren meer. Er is een grootscheepse zoekactie in gang gezet, waarbij onder meer politie, brandweer en duikers betrokken waren. Helaas zonder resultaat. “Je moet dan een afweging maken. In goed overleg is besloten de actie voorlopig te staken”, vertelt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. “Mocht er nieuwe informatie komen dan kijken we hoe we deze zaak verder afhandelen.”
Omdat er bij de politie niemand opgegeven is als vermist doet Politie Groningen een oproep aan de bevolking te melden als er iemand in de omgeving vermist wordt. Bel dan 0900-8844.