Nu de winter heeft toegeslagen en het flink vriest zijn de schaatsliefhebbers niet meer te houden. Zelfs het woord Elfstedentocht is genoemd.

Maar voorlopig moeten we nog even wachten. Zo is de ijsvloer van ijsvereniging Paterswolde nog lang niet veilig. Voorzitter Roelof Rossing sprak eind december te hopen op een mooi schaatsseizoen. Daar leek het in het begin helemaal niet op. Maar de kou is definitief doorgedrongen tot ons land en gezien de verwachte temperaturen voor de komende dagen zal de koorts alleen maar oplopen. Rossing tempert het optimisme want het ijs is nog heel slecht. En er zijn nog open stukken bij. Wanneer de ijsvloer het in de komende week het toelaat zal de baan alleen maar open gaan voor leden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met corona. Er gelden ook andere corona-maatregelen: er mogen maximaal 250 bezoekers tegelijk op de baan en daarom worden bloktijden ingesteld waarbij maximaal 2 uur geschaatst kan worden:  10.00 – 12.00 uur, 12.30 – 14.30 uur, 15.00 – 17.00 uur, 17.30 -19.30 uur. En verder is de kantine gesloten. Dit alles natuurlijk ijs en weder dienende. We houden u op de hoogte.

Foto: de eerste waaghalzen op het meer