De winter staat voor de deur. Ook in dit gebied wordt sneeuw verwacht, in combinatie met harde wind. Hoeveel sneeuw er in het Noorden zal vallen is onzeker. Voor de actuele situatie vroegen we onze lokale weerman Christian van Kammen van weerstation-eelde.nl

“Het wordt spannend, vrijdagmiddag leek het erop dat we de volle lading zouden krijgen, ’s avonds leek het maar 2 centimeter sneeuw op te leveren en nu (zaterdagmorgen) is de verwachting dat het wel 10 centimeter wordt. De meeste sneeuw zal in het midden van ons land vallen. We zitten hier echt op de grens. Daarom is het moeilijk te voorspellen.”  Een vergelijking met 1979 is volgens de Eeldenaar niet aan de orde. Ook toen viel er niet eens zoveel sneeuw (7 centimeter), maar door de harde wind ontstonden er metershoge sneeuwduinen. “Zo extreem verwacht ik niet. Met name afgelegen gebieden kunnen wel last krijgen van sneeuw in combinatie met de harde wind. Die harde wind is wel bijzonder, komt zelden voor.” Begin volgende week zal de wind gaan liggen. “Het blijft de hele week winter, ik denk dat we volgend weekend op de schaats kunnen.”