Huizenkopers uit de vier grote steden verhuizen steeds vaker naar kleinere omliggende gemeenten of zelfs regio’s buiten de Randstad, zo blijkt uit recent onderzoek. Voeg bij dat rijtje steden ook gerust ‘onze’ grote stad Groningen. Als lokale makelaar in Eelde-Paterswolde krijg ik steeds meer telefoontjes van stadjers die in ons dorp een huis zoeken of willen bezichtigen. De corona-crisis heeft die bestaande trend een extra boost gegeven.

 

De corona-kopers worden ze inmiddels ook wel genoemd. Als gevolg van de pandemie is bij deze huizenkopers de wens van meer (leef)ruimte in en om de woning in een stroomversnelling gekomen. Dat heeft op funda geleid tot een enorme toename van het zoekverkeer naar vooral eengezinswoningen in Eelde-Paterswolde.

Funda-onderzoek heeft nog meer goed nieuws voor huiseigenaren in Eelde-Paterswolde die overwegen hun huis te verkopen. Onder serieuze zoekers is de prijsklasse van 475 tot 500 duizend euro veruit favoriet. Het betekent dat kopers die onze kant op komen serieus geld meebrengen.

Leidt dat niet tot een verdringingseffect? Het blijkt dat de kopers uit de stad niet meer overbieden of voor een hogere verkoopopbrengst zorgen. Wel kunnen ze soms sneller zaken doen. Dat is het geval wanneer ze geld meenemen in de vorm van een hoge overwaarde uit hun huidige woning. Het geeft ze af en toe een voorsprong op lokale belangstellenden, die bijvoorbeeld eerst nog de financiering moeten overleggen.

Huiseigenaren bij wie het begint te kriebelen, kunnen mij een berichtje sturen.

Froukje Baurichter

Schouten + Van der Giezen Makelaars

 

Vragen? froukje@svdg.nl