Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 8 februari weer open. Dat hebben onderwijsminister Arie Slob en minister Wouter Koolmees (Kinderopvang) gezegd na coronaoverleg op het Catshuis. De buitenschoolse opvang blijft nog dicht, ook de middelbare scholen gaan nog niet open.

Volgens het deskundigenteam OMT is het verantwoord is om kinderen weer fysiek naar school te laten gaan. Toch staat niet iedereen te springen, er zijn leraren en ouders die zich zorgen maken. Het moet dan ook zorgvuldig gebeuren, vindt Arie Slob. Wanneer kinderen positief getest zijn moeten alle leerlingen vijf dagen in quarantaine. Bij leraren worden sneltesten ingezet. Hoewel de kinderopvang weer open gaat, is het belangrijk dat ouders thuis blijven werken als dat kan, benadrukte Koolmees tijdens een persmoment op het Catshuis. Zondag overlegden betrokken ministers in de ambtswoning van de premier over de scholen maar ook andere maatregelen, zoals de avondklok. Daarover is nog niets bekend gemaakt. Komende dinsdag is er weer een persconferentie, waarin de besluiten worden toegelicht.