Dagbesteding annex theehuis Ons T Hoes is in hartje Peize gestart met een flessenactie. De actie is bedoeld om een traplift te kunnen bekostigen. Op de bovenverdieping is een activiteitenruimte, maar daar kunnen niet alle medewerkers van dagbesteding Ons T Hoes vanwege hun beperking zelfstandig komen. Een traplift zou de ideale oplossing zijn.

“Boven kunnen ze zich even terugtrekken en tot rust komen”, legt Harma Venema-Klein uit, die samen met Mark Matter de actie is begonnen. Maar zo’n traplift, waarbij de medewerkers op een stoeltje kunnen zitten, waarna ze naar boven worden gehesen, kost veel geld, zo’n 3000 euro. Daarom is een spaaractie opgezet voor statiegeldflessen. “We hebben ook gekeken naar de WMO, maar dat is alleen voor mensen thuis, daarvoor komen we niet in aanmerking.” De actie is nog maar net begonnen maar loopt al heel goed. In vier dagen tijd werden al 190 lege flessen ingeleverd. Overal waar statiegeld op zit kunnen mensen inleveren. Buiten staat een container waar mensen hun flessen kunnen doneren. “We zijn zo’n duizend flessen nodig, maar met de helft zijn we ook tevreden.”