De verbouwing van het Blauwe Paviljoen in Zuidlaren loopt opnieuw vertraging op. Dit keer zijn het vleermuizen die de werkzaamheden onmogelijk maken. De bouw van koopappartementen zou vorig jaar al beginnen.

In het vroegere Noordersanatorium dat in de volksmond blauwe paviljoen heet, bevinden zich twee vleermuissoorten die beschermd zijn. Daarom wordt een extra ecologisch onderzoek gedaan, waarna de dieren een andere plek krijgen in het gebouw. Pas daarna kan de verbouwing voortgezet worden. Naast vleermuizen moeten de bouwers ook zorgvuldig omgaan met de stijl van bouwen omdat het een rijksmonument is. Vanwege alle onzekerheid is de verkoop van de appartementen, die in trek zijn, voorlopig stopgezet. Pas in april zal de verkoop weer beginnen. De prijs van de luxe appartementen varieert van vier tot zeven ton.