In Drenthe worden tot 1 juni geen grote evenementen gehouden, meldt RTV Drenthe. Dat hebben de twaalf Drentse burgemeesters besloten. Op deze manier willen ze organisatoren van deze evenementen vroeg duidelijkheid geven.

Dat betekent dat evenementen zoals carnavalsoptochten, paasvuren of schaatstoertochten niet door kunnen gaan. In plaats van toertochten mogen natuurijsbanen wel openen tijdens een vorstperiode. Voorwaarde is dan wel dat er maximaal 125 schaatsers op het ijs zijn én de coronamaatregelen van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond worden nageleefd. Volgens de burgemeesters zijn lang niet alle mensen voor de zomer gevaccineerd. Ook is er de vrees voor de Britse variant van het virus die onvoorspelbaar is. Organisatoren wordt aangeraden om tijdig contact op te nemen als ze een datum na 1 juni op het oog hebben. Om alvast goede afspraken te maken en te zorgen voor verspreiding van evenementen in Drenthe.