De Nationale Voorleesdagen beginnen morgen (woensdag) en eindigen op 30 januari.  Tijdens deze dagen schenken de bibliotheken extra aandacht aan het voorlezen van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Centraal staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’’ van Loes Riphagen. In dit prachtige prentenboek komt Coco erachter dat ze meer kan dan ze denkt. Omdat er vanwege het Coronavirus helaas geen activiteiten in de bibliotheek georganiseerd kunnen worden, komen er (gratis) verrassingstasje met iets leuks over het prentenboek van het jaar. De tasjes zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar die lid zijn van de bibliotheek. Het enige dat je hoeft te doen, is een e-mail sturen met naam, adres en leeftijd van degene voor wie het tasje is. Stuur de e-mail naar jouw bibliotheek (info@bibliotheekeelde.nl; info@bibliotheekzuidlaren.nl; info@bibliotheekvries.nl). De bibliotheekmedewerker stuurt je een e-mail terug, zodra het tasje voor je klaarstaat. De voorraad is niet onbeperkt, dus wees er snel bij. Is je kind nog geen lid? Schrijf hem of haar dan gratis in. Dit kan online of via de klantenservice (088-0128000). Naast de verrassingstasjes wordt op de Facebookpagina (facebook.com/BibliothekenTynaarlo) een winactie geplaatst, waarbij het prentenboek van het jaar gewonnen kan worden. Ook vind je hier voorleestips en andere leuke weetjes.