Er komt geen sportverkiezing van Drenthe dit jaar. Dat heeft organisatie Sportgala Drenthe vandaag besloten. Uiteraard heeft dit alles te maken met corona, dat ook de sportwereld in zijn greep heeft.

In maart kwam de hele wereld tot stilstand, zo ook de sport. Voorzichtig werd in de zomer hier en daar de (top)sport weer in gang gezet om in oktober weer keihard tot stilstand te komen. Topsport bleef deels doorgaan, maar de competitie was in geen enkel opzicht normaal te noemen. Sportgala Drenthe vindt dat het houden van een sportverkiezing over 2020 geen eerlijke winnaars kan opleveren. Dit in lijn met het landelijke gala om geen verkiezing te organiseren in 2021. Wel wordt er gekeken of er een alternatief mogelijk is.  Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is normaal gesproken dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Afgelopen jaar werd meer dan eens duidelijk hoe belangrijk ook de breedtesport is in Drenthe. De sportverenigingen spelen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap; het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Juist in deze tijd dat iedereen gedwongen thuis moet blijven is sporten en bewegen belangrijker dan ooit. Reden genoeg vinden wij om wel aandacht voor de sport in deze bijzondere tijd te hebben. Mogelijk gaat RTV Drenthe in maart enkele uitzendingen verzorgen over de sportprestaties. Door de nieuwe lockdown en de gevolgen die dit heeft voor de sport en de (top)sporters kan nog geen definitieve datum vastgesteld worden.
Voor vragen kan men  altijd mailen: info@sportgaladrenthe.nl.