Eelde kent een uniek klompenmuseum. Er staan klompen die uit alle delen van de wereld komen. En in alle soorten, maten en vormen. Maar corona treft ook het klompenmuseum. Om het museum te steunen kunnen mensen nu klompen adopteren. 

Zoals alle musea zoekt ook het Klompenmuseum naar manieren om wat geld binnen te krijgen nu de deuren gesloten moeten blijven. Voor het afgelopen jaar had het museum een jubileumtentoonstelling met de titel HOUT Couture, maar dat feest ging niet door en dat scheelt enorm veel bezoekers. Het museum krijgt geen subsidie van gemeente of provincie, dus moet het zelf voor inkomsten zorgen. Daarom worden de klompen aangeboden voor adoptie. De klompen blijven in het museum. Maar mensen die ze adopteren krijgen er wel een ingelijste foto van. Ook leuk voor bedrijven. Inmiddels zijn de eerste adoptieouders gevonden. Adopteren kan in verschillende categorieën, met bijbehorend prijskaartje. Hoe exclusiever de klomp, hoe meer de adoptie kost. En hoe beter het museum die eigen broek kan ophouden en zodra het kan al het moois weer aan bezoekers kan laten zien. Voor meer informatie over adopteren: mail naar info@klompenmuseum.nl