De nieuwe directeur van Groningen Airport Eelde Meiltje de Groot vindt duurzame luchtvaart heel belangrijk. Deze uitspraak deed ze onlangs in het Radio Drenthe-programma Cassata. 

Terwijl er door de corona minder passagiersvluchten gaan is er juist een toename van lesvluchten. En die lesvliegtuigen kunnen volgens De Groot in de toekomst beter overgaan op elektrisch, omdat ze voor minder overlast zorgen. Naast duurzame luchtvaart wil ze zich ook inzetten voor financiële stabiliteit en continuïteit. Volgens de Friezin (maar met Drentse wortels) moet het geld niet alleen van het Rijk komen.  “De luchthaven heeft een maatschappelijke functie met donorvluchten en lesvluchten”, dus de relevantie is er voor Den Haag wel. Ik vind alleen dat het niet alleen op Den Haag moet aankomen”. In de nieuwste luchtvaartnota wordt het Eelder vliegveld genoemd. De Groot vindt dat een goede zaak, zodat Groningen Airport Eelde ook betrokken wordt met besprekingen. Eelde kan de uitwijkhaven worden van Schiphol, dat aan het plafond zit, is haar mening.