Er komt mogelijk een fietstunnel bij de Vriezerbrug, vanwege de toekomstige Doorfietsroute  langs het traject Noord-Willemskanaal. De provincie Drenthe heeft een subsidie daarvoor toegekend. 

‘Het wordt nu tijd om serieus te kijken naar de opties en uit te rekenen hoeveel alles gaat kosten’, laat provinciewoordvoerder Eddy Beuker weten aan RTV Drenthe. Er is al heel lang een discussie gaande waar de route van de Doorfietsroute (eerder fietssnelweg genoemd) langs gaat. Dorpsbelangen Tynaarlo, omwonenden en de VVD noemen de oversteek bij de Vriezerbrug een gevaarlijk punt. Een fietstunnel zou de oplossing zijn, vindt de Fietsersbond. De gemeenteraad moet nog een definitieve keuze maken over waar de route komt in het dorp. Op dit moment is het nog niet helder of de toegekende subsidies ook voldoende zijn voor de aanleg van een tunnel. Het college gaat hierover binnenkort in overleg met de provincie. De gemeente zou dan ook moeten meebetalen.