De gemeente Tynaarlo neemt tijdelijk de aandelen van gemeente Assen over betreft Groningen Airport Eelde. Dit werd besloten tijdens de raadsvergadering. 

De gemeenteraad wil wel dat er een onderzoek komt naar de voor- en nadelen van het hebben van aandelen in het vliegveld. De aandelen van Assen werden sinds 10 december aangeboden aan de overige partijen. Voor 10 januari moeten de andere aandeelhouders reageren, anders worden ze aan derden aangeboden. Het college wil het liefst dat de aandelen uiteindelijk teruggaan naar Groningen Airport Eelde, maar daar moeten alle aandeelhouders het unaniem over eens zijn. Omdat daarover niet eerder dan februari of maart hierover beslist kan worden wil B en W de aandelen van Assen eerst tijdelijk zelf in beheer houden. De huidige aandeelhouders willen dat er door wordt gegaan met het vliegveld, ondanks forse verliezen. Wel moet er geld komen van de rijksoverheid voor beheer en onderhoud.