Carbid Team Keet Eelde gaat op Oudejaarsdag wel carbidschieten. Maar net als met alles in dit bijzondere jaar zal het op een andere manier gebeuren.

“We gaan met een kleine groep schieten; we willen ons even laten horen”, vertelt woordvoerder Jan Brookman, die samen met Arjen Nijdam op het gemeentehuis is geweest en daar een gesprek heeft gehad met een veiligheidsfunctionaris. En ze kregen een ontheffing voor carbidschieten. Dat wil zeggen dat beiden een ontheffing hebben gekregen en ieder een persoon erbij mag uitnodigen. In totaal mogen er dus maar vier personen bij het carbidschieten aanwezig zijn. Toeschouwers zijn niet welkom. “We zijn verantwoordelijk voor de organisatie dus moeten we mensen die toch komen wegsturen. Mensen zijn toch nieuwsgierig. Daarom gaan we ook maar even schieten.” Of Carbid Team Keet Eelde niet overwogen heeft een jaar over te slaan? Brookman: “Het is een traditie, die we in ere willen houden. En om het kwaad van 2020 te verdrijven, dat leek ons een prima gedachte.”

Archieffoto