Helaas is er weer corona geconstateerd in Symphonie. Daarom zijn voorzorgsmaatregelen genomen en dat betekent dat er geen bezoekers mogen komen tot 2 januari.

Een bewoners werd ondanks een negatieve coronatest bij (tijdelijke) opname, vrij snel na aankomst in Symphonie positief getest op het coronavirus. Ook een tweede cliënt is getest. Er wordt nog gewacht op de uitslag van deze test. Beide bewoners worden op het eigen appartement verzorgd en verpleegd. Nader bron- en contactonderzoek heeft inmiddels meer helderheid gegeven over het besmettingsrisico. Daaruit blijkt dat al eerder de medewerkers die de positief geteste cliënt verzorgden en verpleegden, ook elders op de begane grond en de 1e etage hebben gewerkt. Tot dit moment zijn er  gelukkig nog geen signalen dat een of meerdere van deze medewerkers klachten vertonen. Dit is evenmin bij de bewoners het geval. Desondanks heeft Zorggroep Drenthe op advies van de GGD Drenthe besloten om voor zowel de begane grond als de eerste etage een quarantaine periode van 14 dagen in te stellen en wel tot 2 januari. Dat betekent geen bezoek met de feestdagen. Uiteraard is dit een zwaar besluit. Maar in deze  uitzonderlijke tijd staat de gezondheid van bewoners, cliënten, medewerkers en vrijwilligers op de eerste plaats.