Bij het doppendepot Maatschap Hartlief Lammers werd afgelopen maandag de tweede uitgave van het boekje ´Hondenliefde is Doppenliefde´ gepresenteerd. De eerste boekjes werden overhandigd aan burgemeester Marcel Thijsen en Commissaris der Koning Jetta Klijnsma.

In een geïmproviseerde coronabestendige tent werden de mensen die zich inzetten voor KNGF Geleidehonden in het zonnetje gezet. Directeur Meta Neeleman van KNGF was ook aanwezig bij de presentatie. De doppenspaaractie is overgewaaid uit België, waarna Erik-Jan Zuidberg de actie op touw zette. De voorzitter van de Stichting Vrienden Doppenactie Noord Nederland vroeg Martha Hartlief of ze ook dopjes wilde sparen. Het leidde tot het grote depot van het Noorden. Niet voor niets kreeg ‘doppenkoning’ Erik-Jan van KNGF als één van de weinigen een onderscheiding, een tinnen beeld. En vervolgens werd de jaarlijkse cheque overhandigd aan directeur Neeleman met het prachtige bedrag van 15000 euro. De KNGF-directeur was enorm onder de indruk: “ik ben nu twee jaar directeur maar had nooit gedacht dat het sparen van doppen zoveel geld kon opbrengen. Fenomenaal.” Dan het boekje dat voor de tweede keer wordt uitgegeven. Het eerste boekje dateert van twee jaar geleden, waarvan er duizend exemplaren van zijn verkocht. Omdat er nog steeds vraag naar was is een tweede editie uitgebracht. Het boekje is gemaakt in coronatijd, dus met de nodige beperkingen. De eerste exemplaren werden vervolgens uitgereikt aan burgemeester Marcel Thijsen en Commissaris der Koning Jetta Klijnsma. Dit gebeurde op passende wijze. Geleidehonden brachten het boekje bij de juiste persoon. Klijnsma was vol lof: “dit is gewoon top”, waren haar lovende woorden. ‘Hondenliefde Doppenliefde’ werd omschreven als een boekje waar iedereen blij van wordt. Na de groepsfoto (inclusief honden) volgde nog een actie. Burgemeester Marcel Thijsen had de eer om de ‘drive through’ te openen, waardoor ook in coronatijd de doppen ingeleverd kunnen worden. En daar worden de honden en de begeleiders weer blij van.