Al wandelend door de buurt om de lampjes te bekijken ontstond een paar weken gelden het idee om een lichtjeswedstrijd uit te roepen. Mare Zaal, Sara van Dijk en Lima van Wijk, drie leerlingen van groep 7 van de Menso Altingschool, hebben briefjes bij alle buren van de Brinkhovenlaan, Industrieweg en Oosterland in de bus gedaan.

Degene met de mooist versierde tuin wint een chocoladekersttaart. Voor de tweede en derde plek is een kerstcake en kerstkoekjes. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Buurtbewoners deden er alles aan (zoals een echt vuur en andere verrassingen ) om de prijzen in de wacht te slepen. Er waren zelfs mensen die de kinderen probeerden om te kopen met snoepjes, maar ze lieten zich daardoor niet beïnvloeden. . Na een spannende strijd moest de winnaar bekendgemaakt worden. De kinderen die de wedstrijd helemaal zelf hadden georganiseerd (en de hele dag bezig waren met taartbakken en koekjes maken) wisten alleen de straatnamen met huisnummers te onthouden. Brinkhovenlaan 31 werd winnaar. Omdat de eigenaar heel veel verschillende dingen had, zoals gekleurde lampjes en bewegende beelden, aldus de jury. De tweede prijs was voor Brinkhovenlaan 5, dat echt vuur erbij had en nummer drie was voor Brinkhovenlaan 15. Er werd zelfs nog een troostprijs uitgereikt aan een familie die onder meer prachtige verlichte rendieren zou presenteren, maar pech had door een kapotte kabel. De prijsuitreiking vond vanavond plaats. Uiteraard in het donker, zodat iedereen snapt waarom de betreffende tuin heeft gewonnen.