Marcel Thijsen is vanavond herbenoemd als burgemeester van gemeente Tynaarlo. Thijsen werd in 2014 burgemeester, nadat hij eerder wethouder was in het Gelderse Wijchen.

“Ik vind het een grote eer dat ik herbenoemd ben”, is de reactie van Marcel Thijsen. Om er als nuchtere noorderling aan toe te voegen: “het werk gaat wel gewoon door.” En over het werk in coronatijd met de actualiteit van corona en een echte lockdown, daarover maakt de inwoner van Zeegse zich zorgen. “Restaurants en cafe’s bijvoorbeeld hebben het heel lastig. Het gaat fout in de verpleeghuizen. We hebben het virus weer onderschat.”  Terug naar zijn herbenoeming als burgemeester. “Meest indrukwekkend vind ik de gastvrijheid van de inwoners. Je hebt makkelijk contact. Wat mij heel erg raakte was het jongetje dat vorig jaar verdronken is in het Noord-Willemskanaal. Daar werd ik emotioneel van.” Over de komende moeilijke kerstdagen, waarin we aan huis gebonden zijn: “vergeet elkaar niet; bel elkaar extra op. Geef elkaar aandacht. Ook al zijn we verschillend van elkaar vergeet niet dat we in vrede moeten leven en met elkaar.”