Het Noorder Sanatorium wordt verbouwd. Er komen appartementen in, waarvan sommigen al zijn verkocht.

Het in de volksmond genoemd ‘het Blauwe Paviljoen’ van vroegere eigenaar Lentis Erfgoed werd in 1935 geopend en is een Rijksmonument. Bewoners van Dennenoord werden ook betrokken bij de bouw, zo groeven ze de vijver uit. In de jaren tachtig zou het sanatorium worden afgestoten en dreigde zelfs tegen de vlakte te gaan. Dit werd voorkomen door de komst van medicijnentester Biopharma-Research. Na een langdurig proces (de bouwplannen waren er al in 2017) komen er appartementen in. De unieke bouwstijl blijft intact. De verwachting is dat volgend jaar wordt begonnen met de verbouw. Een aantal van de appartementen is al verkocht, maar wie tussen de vier en zeven ton beschikbaar heeft kan nog terecht in Het Blauwe Paviljoen.