Er zijn dit jaar in Drenthe minder bedrijven failliet gegaan, ondanks de coronatijd. Dit in tegenstelling tot provincies als Groningen en Zeeland, waar juist sprake is van een grote toename. Over het geheel is er sprake van daling. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het grote verschil in de Drentse faillissementscijfers is ontstaan in het tweede kwartaal. Vorig jaar gingen in die periode moesten 31 bedrijven de deuren sluiten, dit jaar zestien. In het eerste kwartaal waren er dit jaar nog drie faillissementen meer in Drenthe dan vorig jaar. Vooral in Coevorden en Tynaarlo gingen tot en met september minder bedrijven failliet. In beide gemeenten daalde het aantal faillissementen met zeven ten opzichte van een jaar eerder. Volgens het CBS ligt het aantal faillissementen momenteel op een ‘opvallend laag niveau’. Ondanks het sluiten van de horeca en de meer lege winkelstraten, daalde het aantal faillissementen naar het laagste aantal in 21 jaar tijd. Het valt op dat er weinig faillissementen worden aangevraagd. Verder zouden de steunmaatregelen van de overheid ermee te maken kunnen hebben.