Koninklijke Horeca Nederland houdt vandaag een landelijke protestactie tegen de voortdurende sluiting van de horeca.

Deelnemende horecaondernemers timmeren uit protest de zaak dicht en kunnen deze beplakken met posters, voorzien van de tekst #BlackMonday, als verwijzing naar Black Friday. Ook horecazaken uit Eelde-Paterswolde steunen de actie. Cafe G & A Boelens, restaurant de Waterburcht, Familiehotel Paterswolde en Herberg van Hilbrantsz hebben een poster op de deur hangen. Met de actie wil Koninklijke Horeca Nederland aan zowel consumenten als politici laten zien hoe de situatie zou kunnen worden. Voor de horeca is de maat vol. Cafés en restaurants zijn al tijden gesloten omdat ze volgens het kabinet een groot risico vormen voor coronabesmetting. Het kabinet trekt geld uit om de ondernemers te compenseren maar volgens Koninklijke Horeca is dat niet genoeg. Wanneer de horeca weer open mogen is nog erg onduidelijk. Een aantal horecazaken dreigt om op 17 januari de deuren weer te openen. “Maar het liefste zijn we gisteren weer open”, laat horeca Nederland weten.