De afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen toegenomen. Daardoor is de kans groot dat er weinig versoepelingen komen met het oog op Kerst. Dat laten Haagse bronnen aan de NOS weten.

In Den Haag vond zoals gebruikelijk aan de vooravond van de persconferentie (dinsdag) een informeel overleg plaats op het Catshuis. Naast de ministers was onder meer ook Jaap van Dissel van het RIVM hierbij aanwezig. Het resultaat zou zijn dat het kabinet het aantal besmettingen nu nog te ernstig vindt om de regels te versoepelen. Mogelijk mogen mensen iets meer gasten ontvangen dan drie personen, wat nu geldt. Er werd ook gesproken over een langere kerstvakantie voor de basisscholen en het voortgezet onderwijs. Premier Rutte lijkt hier geen voorstander van te zijn, maar heeft de deur nog niet helemaal gesloten. De afgelopen dagen steeg het aantal besmettingen in het land weer. Zondag werden 6779 nieuwe coronabesmettingen geteld.