De Officier van Justitie eist een gevangenisstraf van zes jaar voor de 28-jarige schutter, die begin januari agenten beschoot tijdens een vuurgevecht in de Hayo Hindriksweg. 

De man heeft voor de rechtbank erkend dat hij geschoten heeft, maar noemde het een waarschuwingsschot. Volgens de aanklaagster schoot hij in het wilde weg in richting van de agenten, die verderop in dezelfde steeg stonden. De schutter zou niet hebben geweten dat het om agenten ging. De rechter ging niet mee in zijn verhaal. Volgens de rechter wist de man dat de politie was gebeld.  In de bewuste nacht was zijn vriendin uit Arnhem bij hem. De man had gedronken en drugs gebruikt, waarna de twee ruzie kregen. Vervolgens belde de vrouw 112 en kwam de politie, waarna er een vuurgevecht ontstond. De 28-jarige verdachte had geen vast adres, maar gebruikte de woning als onderduikadres. Hij zei ruzie met criminelen te hebben en was bang dat hij gedood zou worden. Een speciale politie-eenheid haalde kort daarna zijn vriendin uit haar huis en hield haar aan. Zelf gaf hij zich over. In de buurt werden nog diverse wapens gevonden. Tevens werden bij het huis grondstoffen gevonden om drugs van te maken. De zoon van de eigenaar van het huis wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugs, maar hij is onvindbaar. De beide agenten, die getraumatiseerd raakten door het heftige incident, eisen vierduizend euro schadevergoeding. Volgens de advocaat van de schutter kan hij alleen worden veroordeeld voor een bedreiging en zou hij maximaal anderhalf jaar cel moeten krijgen. De uitspraak is op 15 december.