Ruim 165 appeltaartjes werden de afgelopen weken door vrijwilligers van Plaats de Wereld rondgebracht. Met de taartjes kon je iemand een hart onder de riem steken. Wijkagenten, zorgmedewerkers, opa’s en oma’s, mensen die in thuisquarantaine zaten of met ziekte te kampen hebben. Zomaar een paar voorbeelden van ontvangers van de appeltaartjes.

De vrijwilligers van Plaats de Wereld hebben de smaak te pakken en de volgende actie is een -ik-denk-aan-jou-maaltijd die op donderdag 26 november en woensdag 23 december wordt verzorgd. Een maaltijd die mensen die veelal alleen of aan huis gekluisterd zijn, als groet van iemand anders kunnen krijgen. Want juist nu in deze donkere weken moeten we samen zorgen voor lichtpuntjes. Plaats de Wereld is een activiteitencentrum in Vries dat draait om verbinding en solidariteit. Normaal gesproken een mierenhoop van activiteit, maar door de corona loopt alles anders. Tocht zitten de vrijwilligers niet stil. Voor de komende donkere wintermaanden, zijn allerlei hart-onder-de riemactiviteiten bedacht. Die worden mede mogelijk gemaakt door het Haella en Dela- fonds en de diaconie van de dorpskerk in Vries. Een van de activiteiten is het ik-denk-aan-jou-diner dat volgens de richtlijnen van de RIVM in de keuken van Plaats de Wereld door vrijwilligers wordt gekookt . Ken je iemand die je een hart onder de riem wilt steken? Via de webwinkel www.plaatsdewereld/winkel.nl kun je een diner kopen voor iemand in de gemeente Tynaarlo. Je geeft dan je persoonlijke groet op en dan zorgen wij dat deze persoon het ik-denk-aan-jou-diner krijgt met jouw groet. Samen kunnen we, juist in deze tijd, een grote impact hebben en zorgen voor elkaar. Dat is waar Plaats de Wereld voor staat: solidariteit en verbinding dichtbij en ver weg zodat iedereen kan mee doen!