Deze week neemt de familie Verel afscheid van het instrumentenmuseum in Vosbergen. Oprichter Dick Verel draagt de zaak over aan Peter Goos en Elsbeth Hellendoorn, die het cultureel erfgoed graag in stand willen houden. Verel houdt er een dubbel gevoel aan over. Aan de ene kant is er de tevredenheid dat de collectie niet verloren gaat.  Aan de andere kant is afscheid nemen moeilijk.  

Vorig jaar werd Dick Verel ziek en lag hij in het ziekenhuis, waarna Verel actie ondernam en een aantal instrumenten verkocht. Vervolgens meldde Peter Goos zich, die de zaak wilde het voortzetten, maar dan onder een ander verdienmodel. Samen met Elsbeth Hellendoorn neemt Peter Goos het stokje van de familie Verel over. Ze willen dat dit culturele erfgoed blijft bestaan en gaan daarom door met het museum. Tevens willen ze de activiteiten op Landgoed Vosbergen uitbreiden met onder andere een sociëteit, voor businessclubleden. De nieuwe eigenaren willen ook op andere terreinen uitbreiden, zoals optredens van musici en horeca. De bedoeling is om vrijwilligers in te zetten, voor het museum en met de concerten. De familie Verel trekt deze week de deuren dicht en verhuist naar een andere plek in Eelde om te genieten van hun pensioen. Dick Verel heeft vertrouwen in Elsbeth Hellendoorn en Peter Goos.  Maar afscheid nemen doet ook pijn, na bijna twintig jaar. Het museum hoopt vanaf januari vier dagen in de week open te kunnen: van donderdag tot en met zaterdag.