De corona heeft hard toegeslagen in Symphonie: er zijn meerdere besmettingen en zelfs mensen overleden. 

Half oktober leek het nog goed te gaan, toen er geen besmettingen bleken te zijn. Maar later waren er toch weer verdenkingen en dit leidde tot meerdere besmettingen onder bewoners, medewerkers en cliënten. Volgens een van de medewerkers zijn er inmiddels vijf mensen overleden. Op de tweede etage verblijven veelal cliënten met dementie. De beschermende en behandelende maatregelen zijn voor de meeste van hen amper tot niet te begrijpen. Medewerkers zijn in volledig persoonlijke beschermingsmiddelen voor veel bewoners moeilijker te herkennen. De maatregelen die het verzorgingshuis had doorgevoerd om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen, bleken tevergeefs te zijn toen bron- en contactonderzoek werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat bewoners en medewerkers al op andere afdelingen in de Symphonie waren geweest en onderling contact hadden gehad. Sinds de corona-uitbraak in Symphonie is een zogenaamd outbreak-team geformeerd. Nagenoeg dagelijks is er contact met de GGD Drenthe en wekelijks met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. In dat overleg is bepaald om de dementerende bewoners tijdelijk onder te brengen op een andere locatie. Daar is vorige week mee begonnen.