Sinterklaas is weer in het land! De Goedheiligman zette rond het middaguur voet aan wal aan de ‘Dieuwertje Blokkade’ in Zwalk. In tegenstelling tot andere jaren kwam de Sint niet naar de kinderen toe, maar was het andersom. Burgemeesters uit het hele land waren welkom bij het grote Pietenhuis, waar Sint tot hij weer naar Spanje reist verblijft. Want Sinterklaas werkt dit jaar vanwege corona thuis. Een gesprek op hoog niveau.

Het was als vanouds een vermoeiende reis. “Ja, we wisten niet waar we heen moesten”, verzucht Sinterklaas. In het grote Pietenhuis (“ja, het is een groot huis”) kwamen burgemeesters uit alle windstreken. Van Schroothoop, Kruisigem, Bentudaarweer tot Mekkeren. “Of de burgemeester van Tynaarlo nog geweest is? Nee, die is niet geweest.”  Maar daar was wel een grondige reden voor. Als alle burgemeesters zouden komen zouden er veel te veel mensen zijn. Er mogen maar twee mensen buiten zijn volgens de nu geldende coronaregels, vandaar dat Tynaarlo niet present was. Maar Marcel Thijsen belooft dat de tekeningen, en dat zijn er meer dan vierhonderd, dezelfde dag (zaterdagavond) nog bezorgd zullen worden. De cadeautjes baarden menig mensen ook zorgen, omdat er eerst kolen in de zakken zaten. “Kolen waren wel handig voor de boot. Maar kinderen kunnen gerust zijn, alles komt weer op zijn pootjes terecht. En kinderen kunnen nog steeds tekeningen en verlanglijstje inleveren.” Sint heeft nog een boodschap voor de kinderen. “We moeten ons dit jaar allemaal aan de regels houden. Dat was niet leuk voor de intocht van Eelde-Paterswolde. Maar volgend jaar zullen we dubbel en dwars uitpakken en ik verwacht dan weer veel mensen bij het meer en dat we in een grote stoet naar het dorp rijden. Misschien nog wel groter dan vorig jaar. Want we missen het heel erg hoor.” En dan hoorde de Perspiet nog dat Sinterklaas dit jaar niet het dak op gaat. “Ik ga thuiswerken, dat is het motto van 2020 en daar doet Sinterklaas gewoon aan mee.” En de Zwarte Pieten dan? De Pieten kunnen wel op pad, je ziet ze vaak niet maar ze komen echt wel met cadeautjes.” De schoen zetten kan vanaf vandaag.

Quiz

Je kunt ook nog steeds meedoen met de quiz, die Stichting Sinterklaasintocht Eelde-Paterswolde organiseert. Je kan meedoen tot 1 december! Als Sinterklaas en piet alle antwoorden nagekeken hebben en je bent 1 van de winnaars dan krijg je een berichtje.. En je papa of mama mag best meehelpen. Stuur je antwoorden naar info@sintineeldepaterswolde.nl (Vermeld bij je inzending: je naam, adres en leeftijd.)