In deze periode werd altijd de Oldtimerbeurs gehouden in de Bloemenveilinghallen.  Het grote evenement voor autoliefhebbers gaat dit jaar niet door. Jans Haveman uit Tynaarlo was trouw deelnemer, stond er vaak met zijn oude vrachtauto.

Haveman werd onlangs ontdekt door fotograaf Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen, die een boek maakte over werkplaatsen. Haveman, die vrachtwagens restaureert, prijkt nu in dit fotoboek. Hij is een van de dertig mensen die een plaatsje hebben gekregen in het boek. Haveman is de enige uit Drenthe. Het zijn verschillende mensen die hun hobby beoefenen. Van houtwerker tot vrachtwagenrestaurateur. Haveman sleutelt al jarenlang aan een oude Ford, een jongensdroom. De inwoner van Tynaarlo is trots op het resultaat: foto’s van zijn werkplaats en het verhaal erom heen.

Lees woensdag meer over Jans Haveman in Dorpsklanken