Minister Van Nieuwenhuizen is vooralsnog niet van plan Groningen Airport Eelde te ondersteunen met een rijksbijdrage van 6 tot 8 miljoen euro per jaar voor beheer en onderhoud. Dat schrijft de minister in antwoord op Kamervragen van de SP en de Partij voor de Dieren.

De minister ziet luchthavens als zelfstandige ondernemingen die ook zelf voor de bekostiging moeten zorgen en daar passen structurele rijksbijdragen niet bij. Ook zegt de minister geen formeel verzoek te hebben gekregen voor een rijksbijdrage, aldus RTV Drenthe.
Groningen Airport Eelde presenteerde anderhalve maand geleden een toekomstvisie voor de luchthaven. Daarin werd gesteld dat de luchthaven zonder een structurele rijksbijdrage van 6 tot 8 miljoen euro per jaar voor onderhoud en beheer niet zou kunnen overleven. Volgens minister Van Nieuwenhuizen is het aan de aandeelhouders, (de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Assen en Tynaarlo en de stichting FB Oranjewoud) om een beslissing te nemen over de toekomst van Eelde als luchthaven. Daarna wil de minister bekijken of ze dat kan faciliteren of ondersteunen.