Provincie Drenthe doet ook dit jaar mee aan de wereldwijde actie tegen vrouwengeweld. Gebouwen in verschillende Drentse gemeenten zullen net als voorgaande jaren vanaf 25 november oranjegekleurd zijn. De kleur heeft te maken met de internationale campagne ‘Orange the World’.

In de hele wereld komt geweld tegen vrouwen voor, ook in Nederland. Vandaar dat de Verenigde Naties 25 november heeft uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’. De gemeente Tynaarlo steunt de campagne ook, maar in tegenstelling tot vorig jaar zullen de gebouwen niet verlicht zijn. Het college van B en W vindt het te duur. Als alternatief zullen burgemeesters en wethouders in het oranje uitgedost zijn. Met oranje sjaals en hoeden of petten wordt op deze manier de actie ondersteund. De actie duurt tot 10 december.