Het kabinet heeft besloten de nieuwe coronamaatregelen voor de bibliotheken te versoepelen. Dit houdt in dat bibliotheken geen publiek mogen ontvangen, maar wel materialen mogen afgeven en innemen. Voor de drie bibliotheken van Tynaarlo betekent dit dat zij vanaf maandag 9 november tot nader bericht afhaalpunten zijn.

Het reserveren van boeken en andere materialen kan via de online catalogus op de website van de bibliotheek of via de bieb-app. Klanten die moeite hebben met reserveren, kunnen bellen met de klantenservice. De gereserveerde materialen worden door de medewerkers alvast op naam van de klant gezet en in tasjes gedaan, zodat ze vlot kunnen worden meegenomen. De klant ontvangt per mail bericht dat de gewenste materialen klaarstaan bij het afhaalpunt. Vervolgens kunnen de tasjes tijdens de aangepaste openingstijden worden afgehaald.  De boekenbus blijft open. Klanten kunnen te allen tijde hun materialen hierin inleveren.

De Bibliotheek aan huis

Klanten die aan huis gebonden zijn of in deze tijd liever niet naar de bibliotheek komen, kunnen gebruikmaken van de Bibliotheek aan huis. Aanmelden kan via de klantenservice of door een mail te sturen aan de betreffende bibliotheek: info@bibliotheekzuidlaren.nl; info@bibliotheekeelde.nl; info@bibliotheekvries.nl.

Openingstijden afhaallocaties

Zuidlaren: maandag en woensdag tussen 14:00 en 17:00

Eelde: dinsdag en donderdag tussen 14:00 en 17:00

Vries: maandag en donderdag tussen 14:00 en 17:00

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.bibliothekendrenthe.nl/coronavirus of op de facebookpagina www.facebook.com/BibliothekenTynaarlo.  Voor vragen is de klantenservice op werkdagen bereikbaar via 088 012 8000.