De leerlingenraad van OBS Ter Borch in Eelderwolde is na de herfstvakantie begonnen met een lege flessenactie voor het vluchtelingenkamp in Moria. De actie verloopt bijzonder succesvol.

Aanleiding voor de actie is de brand die het vluchtelingenkamp verwoestte. De kinderen van de leerlingenraad (uit groepen 6 tot en met 8) vonden dit zo erg dat ze de namens de hele school de actie zijn begonnen. Op het schoolplein is een container neergezet, waar mensen hun flessen kunnen inleveren. Aan het eind van de dag worden de flessen gesorteerd. De flessen gaan naar de plaatselijke supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl. Het statiegeld gaat naar de organisatie ´Because we carry´. Van het geld worden spullen gekocht die de vluchtelingen nodig hebben. Inmiddels hebben de kinderen al meer dan 1500 lege flessen verzameld. Het streven is 4000. De actie loopt nog tot vrijdag.