Op zaterdag 17 oktober vond de Virtuele Zuidlaardermarktloop plaats. De organisatie spreekt met een deelnemersaantal van 135 van een geslaagd evenement.  

De Rabobank Zuidlaardermarktloop, die normaalgesproken plaatsvindt in het centrum van Zuidlaren en rond de 1.000 deelnemers trekt, vond dit jaar virtueel plaats. Dat betekent dat lopers nu zelf konden kiezen waar en wanneer ze wilden lopen. De organisatie heeft voorafgaand aan het virtuele evenement enkele voorbeeldroutes via social media gedeeld. Diverse lopers hebben hiervan gebruik gemaakt. Het was mooi om te zien hoe lopers niet alleen het straatbeeld in Zuidlaren verfraaiden, maar ook de straten van Annen, Zeegse en Schipborg opleukten. Er werd gelopen in kleine groepen, in tweetallen en natuurlijk ook op individuele basis. Hoewel het totale deelnemersaantal veel lager ligt dan normaal, is de organisatie toch tevreden. “In deze periode, waarin veel sportevenementen vanwege COVID-19 worden afgelast, wilden wij graag een alternatief aanbieden. Beter iets, dan niets. Vandaar het initiatief voor het organiseren van een virtuele loop. Op deze manier wilden wij lopers uit de regio Zuidlaren enthousiasmeren voor het neerzetten van een sportieve loopprestatie. Dat is naar ons idee gelukt”, aldus Marieke Lokhorst van de organisatie van de Zuidlaardermarktloop. Van de 135 mensen, die zich hebben aangemeld voor de Virtuele Zuidlaardermarktloop, deden er 23 kinderen mee. Zij hebben de 2,2 kilometer KidsRun gelopen. De 5 kilometer telde 62 deelnemers en de 10 kilometer had 50 deelnemers.  Aangezien de deelnemers t/m 30 oktober via een GPX-bestand hun loopprestatie kunnen uploaden, kan daarna pas het eindklassement worden opgemaakt. Het klassement is online te vinden op de website www.uitslagen.nl

Foto: Harm de Kleine