‘Mythisch met muziek’ heet de familievoorstelling die afgelopen weekend werd gegeven in museum De Buitenplaats. Het kleinschalige evenement was in het kader van Oktobermaand Kindermaand.

Mythisch met muziek is een ensemble waarin oude verhalen samen worden gebracht met muziek die erop gebaseerd is. Rob van Heck (pianist) en Heleen de Witte (dwarsfluit) zorgden voor de muziek, terwijl verhalenverteller Paul Groos de woorden eraan toevoegde. In deze voorstelling werd het verhaal van Assepoester in een ander jasje gestoken. Assepoester heet Cinderella. Er kwamen antwoorden op vragen als ‘word je iemand anders van andere kleren?’ Het gaf een hele andere betekenis aan het bekende sprookjesverhaal. Met passende muzikale klanken. En de aanwezige kinderen? Ze keken ademloos toe, vonden het leuk en toch ook wel een beetje spannend.