Ons mooie tweelingdorp Eelde-Paterswolde is geliefd onder zijn bewoners. Wie er eenmaal woont, wil er vaak niet meer weg. Wel kunnen na verloop van tijd de wensen van woningbezitters veranderen. Jonge gezinnen die willen doorstromen naar een ruimere woning. Of senioren die juist compacter willen wonen.

Maar hoe zet je die verhuiswens om in daden? Het aanbod op Funda is al een hele tijd aan de krappe kant. Op de kraptemeter van makelaarsvereniging NVM krijgt Eelde-Paterswolde een cijfer ergens tussen de 2 en 3. Het betekent dat een huizenzoeker hier de keuze heeft uit slechts 2 à 3 huizen die voldoen aan zijn eisen en financiële mogelijkheden.

En valt je oog dan op een leuk huis dat het bekijken waard is, dan blijk je meestal niet de enige kandidaat. En iedereen wil als eerste een afspraak voor een bezichtiging. Voor je het weet sta je op een wachtlijst. In deze tijd zitten woningverkopers toch al niet te wachten op grote stromen kijkers over de vloer.

Als aankoopmakelaar met plaatselijke marktkennis kan ik huizenkopers helpen. Dat begint met het sturen van e-mailtjes met het nieuwste huizenaanbod, dat voldoet aan de criteria van de zoeker. En het mooie is: het gaat om huizen die nog niet op Funda staan. Zit er wat tussen? Dan doe ik uiteraard mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat mijn zoeker als eerste mag komen kijken. Zoeken met voorkennis dus.

 

Froukje Baurichter

Schouten + Van der Giezen Makelaars

Vragen? froukje@svdg.nl