Op en rondom Groningen Airport Eelde wordt tot 30 oktober door ANWB Medical Air Assistance met een helikopter trainingsvluchten uitgevoerd Dit is noodzakelijk voor het aanleren en bijhouden van de vaardigheden om te werken met nachtzichtapparatuur. Dit geldt voor zowel piloten als verpleegkundigen.

ANWB MAA realiseert zich dat deze vliegbewegingen een extra geluidsbelasting voor de omgeving van Groningen Airport Eelde geeft. Er wordt rekening gehouden met vliegroutes en –tijden zodat omwonenden zo min mogelijk overlast ervaren. Op doordeweekse dagen worden er gemiddeld drie trainingsvluchten per dag gemaakt, van elk anderhalf uur. Gemiddeld wordt er één trainingsvlucht in de namiddag gevlogen en twee vluchten in de donkerperiode van 20:00 tot 23:00 uur. Een gedeelte van de training zal op het vliegveld plaatsvinden, waarbij de oefeningen over het gehele luchtvaartterrein wordt verdeeld. De overige vliegbewegingen zullen in het luchtruim rondom de luchthaven plaatsvinden, waarbij bewoond gebied en langdurig trainen in hetzelfde gebied zal worden vermeden.  Tijdens de oefening wordt er gebruik gemaakt van een reserve traumahelikopter van het type Eurocopter 135. De MMT-heli wordt niet gebruikt voor trainingsvluchten.

Een melding van eventuele overlast kan men indienen bij meldingenloket vliegverkeer GAE via www.tmaeelde.nl. Voor verdere informatie: 050 309 70 70 of info@gae.nl