Ook met de invoering van de nieuwe coronamaatregelen die afgelopen week bekend werden, blijft het mogelijk om boeken te lenen bij de drie bibliotheken van Tynaarlo. Wel zijn er enkele extra maatregelen getroffen.

Vanwege de landelijk aangescherpte coronamaatregelen is Bibliotheek Vries vanaf vandaag tot nader bericht een afhaalpunt. Dat betekent dat je niet meer langs kunt komen om in de bibliotheek wat uit te zoeken, maar je kunt wel blijven lenen. Je kunt via de catalogus op de website materialen reserveren. Per mail ontvang je bericht wanneer je het kunt afhalen. Reserveren kan ook bij de klantenservice van Biblionet Drenthe. Zij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 op telefoonnummer 088 012 8000.
Wil je wel graag lezen, maar heb je geen speciale titels in gedachten, dan kun je je laten verrassen door de keuze van de bibliotheekmedewerker. Stuur dan een mail naar info@bibliotheekvries.nl en geef daarin aan welke genres je graag leest. Vermeld ook je naam, adres en lidmaatschapsnummer (staat op de pas). Na twee werkdagen staat de ‘verrassingstas’ voor je klaar. Op maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur staan de gereserveerde boeken voor je klaar. Weer inleveren kan dag en nacht via de boekenbus. Wil je toch liever zelf uitzoeken? Dan kun je tijdens de reguliere openingstijden terecht in de bibliotheken van Eelde en Zuidlaren.

Het is van belang dat een bezoek aan de bibliotheek voor iedereen zo veilig mogelijk is. Het dragen van een mondkapje wordt dan ook zeer aanbevolen. Daarnaast maak je gebruik van een toegangsitem, zodat de medewerkers in de gaten kunnen houden hoeveel mensen er in de bibliotheek aanwezig zijn. Bij activiteiten dien je een plekje te reserveren. Dat kan aan de balie of via het e-mailadres van de betreffende bibliotheek. Wanneer je gebruikmaakt van een werkplek of de leestafel, is registratie verplicht. Registratieformulieren liggen klaar in de bibliotheek. Wil je meer weten over de maatregelen? Ga dan naar: www.bibliothekendrenthe.nl/coronavirus.