Het kabinet heeft vanavond op een persconferentie nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Het zijn strengere regels, die vanaf morgen ingaan en voorlopig drie weken duren.

Die maatregelen zijn: horeca moeten om 22.00 uur sluiten, sportkantines gaan dicht en publiek is niet welkom bij sportwedstrijden, zowel bij profs als amateurs. Verder: bij bijeenkomsten in de buitenlucht mogen veertig personen samenkomen, binnen geldt een maximum van dertig mensen. Thuis mag je drie gasten van dertien jaar of ouder ontvangen. Er gelden uitzonderingen zoals bij demonstraties, culturele instellingen, dierentuinen en bedrijven. Ook scholen worden ontzien. Mensen moeten thuiswerken tenzij het niet anders kan. Ook teambuildingsessies en uitjes op het werk mogen niet.